Αρχική Πολιτική Βορίδης: «Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση...

Βορίδης: «Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση και στις ευθύνες για τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς», αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ο Βορίδης τόνισε ότι η πηγή της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε μια υποβαθμισμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη για την κυβέρνηση, όπως είναι ασφαλής και πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Πρόσθεσε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνει από το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Ο Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του.