Αρχική Επιχειρήσεις Vodafone: Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 1.000 γυναικών στην αγορά εργασίας

Vodafone: Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 1.000 γυναικών στην αγορά εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νεό προγραμμα για την επανένταξη ταλαντούχων γυναικών από 26 χώρες στην αγορά εργασίας “τρέχει” ο Όμιλος Vodafone, με τίτλο “ReConnect”.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για την επαναπρόσληψη 1.000 ταλαντούχων γυναικών, οι οποίες έμειναν εκτός αγοράς εργασίας από ένα έως πέντε χρόνια, στις περισσότερες περιπτώσεις, για να δημιουργήσουν οικογένεια, και οι οποίες θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εργασία με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή σε ευέλικτη βάση. Εντάσσεται δε στην παγκόσμια πολιτική υπέρ της μητρότητας του Ομίλου, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Vodafone, ο Όμιλος μέσω του ReConnect, θα προσφέρει:

  • Προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης για την ανανέωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και την ενίσχυση των γυναικών στην προετοιμασία για την επάνοδό τους στην αγορά εργασίας,
  • Συνθήκες απασχόλησης που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη και την ομαλή επανένταξή τους, όπως ευέλικτο ωράριο εργασίας, και
  • Εκπαίδευση διευθυντικών στελεχών σε θέματα προσλήψεων ή εξέλιξης, για την αντιμετώπιση υποσυνείδητων προκαταλήψεων που μπορεί να επηρεάζουν αποφάσεις.

Το πρόγραμμα αφορά τις 26 χώρες, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και, συγκεκριμένα, τις εξής: Αλβανία, Αίγυπτος, Αυστραλία, Γερμανία, Γκάνα, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κατάρ, Κένυα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λεσόθο, Μάλτα, Μοζαμβίκη, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τανζανία και Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, Vittorio Colao, σημείωσε: “Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοί μας προέρχονται από διαφορετικές κοινότητες και κοινωνίες. Η φιλοδοξία μας να είμαστε ένας από τους καλύτερους εργοδότες για τις γυναίκες στον κόσμο, βρίσκεται στο επίκεντρο της δέσμευσης αυτής. Οι εταιρείες συχνά δυσκολεύονται να προσλαμβάνουν και να διατηρούν γυναίκες σε διευθυντικές και ηγετικές θέσεις. Καινοτόμες πρωτοβουλίες του Ομίλου μας, όπως η παγκόσμια πολιτική μητρότητας και τώρα το νέο πρόγραμμα ReConnect, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις γυναίκες που εργάζονται για εμάς σήμερα και που θα απασχοληθούν σε εμάς στο μέλλον”.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.vodafone.gr/portal/connected-she-can