Αρχική Διεθνή Βηρυτός: Μία Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις

Βηρυτός: Μία Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιβεβαιώνονται από την ελληνική πρεσβεία οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι μία Ελληνίδα είναι ανάμεσα στα θύματα της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, από την οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για μη Ελληνίδα, σύζυγο Έλληνα πολίτη, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν και δύο Έλληνες τραυματίες.

Οδηγίες προς τους Έλληνες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμάνι της πρωτεύουσας της χώρας, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]

Στον Λίβανο μεταβαίνει κλιμάκιο έρευνας και διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Τέλος τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό του Λιβάνου, για την τραγωδία στη Βηρυτό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανάλογο ήταν το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, κατά την επικοινωνία που είχε με τον Λιβανέζο ομόλογό του.