Αρχική Ελλάδα Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Βασίλη Ντούμα

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Βασίλη Ντούμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ήταν 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Βασίλη Ντούμα στην Κυψέλη.

Το Law and Order εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια, η οποία προκάλεσε ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές

Στο βίντεο διακρίνεται η έκρηξη του μηχανισμού και ο μαύρος καπνός που «έπνιξε» την πολυκατοικία καθώς και ένας ένοικος που βγήκε στο μπαλκόνι του για να δει τι έχει συμβεί.

Η στιγμή της έκρηξης

Μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την πολυκατοικία

Ντούμας στο «L&O» για την επίθεση με γκαζάκια: «Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια – Θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές»

Ο κ. Ντούμας σε δηλώσεις του στο «L&O» τόνισε ότι πρόκειται για «μία τρομοκρατική ενέργεια, μία ενέργεια που έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές και χαίρομαι που είναι περιορισμένες».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στις Δημοκρατίες η ελευθερία του λόγου είναι αυτονόητη» και πως «ο αντίλογος δεν εκφράζεται με τρομοκρατικές και φασιστικές ενέργειες, δεν μας πτοεί σε ό,τι αφορά το λόγο μας και τη δράση μας».

Περιγράφοντας το πώς έγινε το περιστατικό, σημείωσε ότι ήταν περί τις 02:30 τα ξημερώματα όταν έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός στην πυλωτή της πολυκατοικίας και προκλήθηκε φωτιά. Σύμφωνα με τον κ. Ντούμα «ο μηχανισμός εξερράγη κοντά στα λάστιχα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, έσπασε μία πόρτα εισόδου και ο κίνδυνος ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά στην πολυκατοικία».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβη άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας μάς επεσήμανε πως δεν είχε προειδοποιήσεις.

Γκαζάκια και στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα σημειώθηκε παρόμοια επίθεση και στο σπίτι του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη.