Αρχική Υγεία Βήμα-βήμα η διαδικασία για τον εμβολιασμό-Πως θα κλείνουμε ραντεβού

Βήμα-βήμα η διαδικασία για τον εμβολιασμό-Πως θα κλείνουμε ραντεβού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, περιέγραψε βήμα βήμα τη διαδικασία για τον εμβολιασμό στη χώρα μας. Ο ίδιος τονισε τη σημασία της ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης, προκειμένου να γίνουν όλα πιο εύκολα για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Ο δέκτης θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι.

Ήδη την άυλη συνταγογράφηση έχουν ενεργοποιήσει 850.000 πολίτες και έχουν τη δυνατότητα να δέχονται με SMS ή email ιατρικές συνταγές ή παραπεμπτικά εξετάσεων.

Από εκεί και πέρα ο πολίτης θα πρέπει να παραστεί την ημέρα και την ώρα που έχει οριστεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Εάν δεν αποδεχθεί επειδή δεν θέλει – καθώς ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, τότε απλά ενημερώνει πατώντας το 2.

Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν αύλη συνταγογράφηση;

Όσοι δεν έχουν την άυλη συνταγογράφηση, στήνεται ειδική ιστοσελίδα, το emvolio.gov.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους για το εμβόλιό τους.

Την ίδια ώρα αποθηκεύοντας το ΑΜΚΑ του, θα μπορεί κανείς να διαπιστώνει εάν ανήκει στις ομάδες που κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εφόσον πληροί τα κριτήρια να κλείσει ραντεβού.

Τέλος υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος προκειμένου να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ανέφερε πως θα υπάρξει και τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν να καλούν οι πολίτες και να κλείνουν το ραντεβού τους, καθοδηγούμενοι από τους υπαλλήλους.

Τι χρειάζεται για την ενεργοποίηση της αύλης συνταγογράφησης

Για την ενεργοποίηση της άυλης Συνταγογράφησης, θα χρειαστείτε:

  • Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.
  • Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας κάτω των 18 ετών.
  • Το κινητό σας τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο email σας, όπου θα σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.