Παρεκκλήσι που βρίσκεται σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, βεβήλωσαν μέλη εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταγγέλλει ότι βεβήλωσαν το εσωτερικό του παρεκκλησίου ενώ απείλησαν και τον φύλακα, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Δημοσίευσε επίσης, φωτογραφία και ένα σύντομο βίντεο από το περιστατικό.

Έντονη ανησυχία για το περιστατικό εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Καλεί τις ισραηλινές αρχές να αναλάβουν τις κατάλληλες ενέργειες για τη διερεύνηση του συμβάντος και για την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

«Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Φωτογραφία από την εισβολή στο παρεκκλήσι στα Ιεροσόλυμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου.

Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων Αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον.

Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo).