Αρχική Παιδεία VentureGarden – Δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από το AHEAD του Alba Graduate Business...

VentureGarden – Δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από το AHEAD του Alba Graduate Business School

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tο VentureGarden είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να συμμετέχουν σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό δίκτυο και να λάβουν πρακτική εκπαίδευση.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς η ιδέα –στο στάδιο όπου βρίσκεται– μεταλλάσσεται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Υλοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα και είναι δωρεάν. Καθώς αυτή η ιδέα ξεκίνησε να γίνει πράξη, η Ελληνική Πρωτοβουλία, η παγκόσμια οργάνωση της Ελληνικής Διασποράς που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα.

Παρέχει την εκπαίδευση και υποστήριξη που βοηθούν στην ανάπτυξη της γνώσης, των δεξιοτήτων και της δικτύωσης για να χτίσεις την επιχείρησή σου.

Στο VentureGarden είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα και έχουν κάποια ιδέα που θέλουν να πραγματοποιήσουν ή μία υφιστάμενη επιχείρηση που θέλουν να εξελίξουν.

Το μόνο που ζητά το VentureGarden είναι η αφοσίωσή σου, η θέληση να μάθεις από τους άλλους και το πάθος σου να δεις την επιχείρησή σου να αναπτύσσεται.

Περισσότερα για το πρόγραμμα:

VentureGarden Αθήνα: 

  • Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας 5 εβδομάδων, στην οποία οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν σε θέματα όπως η έρευνα αγοράς, ώστε να ανακαλύψουν τους πελάτες τους, καθώς και την πρόταση αξίας τους, ώστε να κατανοήσουν πού τοποθετούνται στην αγορά.
  • Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 9 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται on-line, με περιορισμένη φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν στους χώρους του Alba Graduate Business School, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής περιόδου μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 2 μηνών.

VentureGarden Θεσσαλονίκη:

  • Η πρωτοβουλία υλοποιείται για τη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – A Division of Anatolia College.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 διαδραστικά μαθήματα μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα. Στη συνέχεια λαμβάνουν ένα εξατομικευμένο στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης που βασίζεται στους επιχειρηματικούς στόχους του καθενός.
  • Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 9 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται on-line, με περιορισμένη φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6-9μμ.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2020. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Αν θέλεις κι εσύ να συμμετάσχεις, δες τις οδηγίες και συμπλήρωσε άμεσα την αίτησή σου στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρεις εδώ (Αθήνα) και εδώ (Θεσσαλονίκη).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://www.venturegarden.gr/