Αρχική Υγεία Βατόπουλος: Να μην τρέξει όλος ο κόσμος στα μαγαζιά το πρωί της...

Βατόπουλος: Να μην τρέξει όλος ο κόσμος στα μαγαζιά το πρωί της Δευτέρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στον ΑΝΤ1,για τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι η χθεσινή συζήτηση έγινε μόνο από τα μέλη της Επιτροπής και ότι «η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη».

«Το βασικό είναι να υιοθετήσει ο κόσμος τη συμπεριφορά και να μην τρέξουν όλοι το πρωί Δευτέρας να ψωνίσουν», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».

Όπως είπε ο καθηγητής, η βασική σύσταση της Επιτροπής είναι η αύξηση των τεστ, καθώς άλλωστε, οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ μία φορά την εβδομάδα, ενώ απαραίτητη θα είναι γι’αυτούς και η διπλή μάσκα.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την απορία της κοινής γνώμης, ότι μπήκαμε σε lockdown με κάποιες εκατοντάδες κρουσμάτων και τα μέτρα χαλαρώνουν με χιλιάδες. «Φαινόταν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown», εξήγησε σχετικά.

Διαβεβαίωσε, ότι με το άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων «δεν θα δούμε αλλαγή στα κρούσματα την άλλη εβδομάδα. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μετά από 15 μέρες», είπε σχετικά.

Συνέστησε ψυχραιμία και πολύ καλή ανάλυση των δεδομένων, για το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, ο κ. Χρούσος

είπε πως «η Η Επιτροπή στηρίζεται σε δεδομένα. Ξέρουμε ότι όλα τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν θρομβώσεις».

Τέλος, ερωτηθείς ο καθηγητής Βατόπουλος ποια μέτρα θα μπουν στη συνέχεια υπό εξέταση, απάντησε ότι, «όλα είναι στο τραπέζι», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις μετακινήσεις σε άλλους νομούς και το άνοιγμα των σχολείων.