Αρχική Υγεία Βασιλακόπουλος: Σε αναστολή οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Βασιλακόπουλος: Σε αναστολή οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τους εμβολιασμούς αλλά και το φαινόμενο που παρατηρείται μεταξύ των υγειονομικών, οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν από το υγειονομικό προσωπικό, να τίθενται από το κράτος σε καθεστώς αναστολής εργασίας, ώστε να μην είναι πηγές υπερμετάδοσης του ιού.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου.

Αναφέροντας συγκεκριμένα το εξής:

«Το να δουλεύω σε ένα νοσοκομείο, όπου ο βασικός λόγος είναι να παρέχω υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας και με την άμυαλη συμπεριφορά μου να θέτω σε κίνδυνο την υγεία αυτών που προσπαθώ να νοσηλεύσω είναι κάτι που εμένα με προσωπικά με ξεπερνά» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος υγειονομικός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί κάλλιστα να το αναφέρει και να τεθεί σε αναστολή εργασίας από το κράτος και στη θέση του να προσληφθεί ένας μη αρνητής του εμβολίου.

«Εάν μετά κολλήσεις, θα σου φταίει το κράτος που δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν την Τετάρτη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κάλεσε τους πολίτες να μην τα εκλάβουν ως άνοιγμα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το πρόβλημα λύθηκε ενώ στην πραγματικότητα έχουμε πορεία ενός μηνός τουλάχιστον προκειμένου να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.