Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο και τους δράστες μετά τον θάνατο του αστυνομικού – Tην Παρασκευή η κηδεία του

Την Παρασκευή στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Γιατί αλλάζει ξανά το κατηγορητήριο για τον 18χρονο και τους δράστες μετά τον θάνατό του.

Ο αστυνομικός που χαροπάλευει για πάνω από 20 ημέρες στην εντατική θα ταφεί στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Βαραίνει το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού από την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Επομένως, ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή έχει ήδη αναβαθμιστεί, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αφού συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους που έφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης για εγκληματική οργάνωση και πιθανή διασύνδεση και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, όπλα κλπ.

Υπέκυψε στα τραύματά του

Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης υπέκυψε στα τραύματά του στις 12:34 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ενώ είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο 31χρονος είχε τραυματίστεί σοβαρά από σε κεντρική αρτηρία του αριστερού του ποδιού, κατα τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με παλαιότερα ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς και κακώσεις καθώς ο αστυνομικός από τη στιγμή του τραυματισμού του δεν απέκτησε ποτέ επαφή με το περιβάλλον.

Ο ασθενής νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση για πάνω από 20 ημέρες. Τελευταία είχε διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα τις επόμενες ημέρες.

«Όσο η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούσαν οι γιατροί έπρεπε να συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν μηχανικά ωστόσο η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις