Αρχική Ελλάδα Βαρουφάκης: «Σας ζητώ να με περιορίσετε!»

Βαρουφάκης: «Σας ζητώ να με περιορίσετε!»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα περιέργα της χθεσινής ημέρας ο βουλευτής και αρχηγός του κόμματος ΜέΡΑ25 εκτός από λόγο που έβγαλε στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί μπροστά του, λέγοντας μεταξύ άλλων «είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να μου πείτε ότι δεν περνάω» , εν συνεχεία, είπε στους αστυνομικούς, κρατώντας τη βουλευτική του κάρτα: «Πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να με περιορίσετε; Σας ζητώ να με περιορίσετε», με τους αστυνομικούς να τον αφήνουν-εν τέλει- να περάσει.

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολεία από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης.

«Είμαστε εδώ για τη νεολαία μας, τη νεολαία του ΜέΡα25, τα μέλη μας, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την παρότρυνση της Πολιτικής μας Γραμματείας να μην έρθουν σήμερα στην πορεία για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Είμαστε επτά βουλευτές με αποστάσεις, που συμβολίζουν ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταξιωθεί, πλέον, μέσα από την ιστορία ως μία κορυφαία στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός κατεστημένου που υπονομεύει την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και εντέλει την αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.