Αρχική Περιφέρειες Τζιτζικώστας: Το φιάσκο της δεκαετίας η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Τζιτζικώστας: Το φιάσκο της δεκαετίας η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.  
Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε ερωτήσεις για το σκοπιανό, τον επιχειρούμενο διχασμό της χώρας σε Βορρά και Νότο, τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση και την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, τα σχέδιά του και την πορεία της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τα Σκόπια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τη χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο φιάσκο που γνώρισε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία», ενώ τόνισε πως «οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν τραγικοί», προβλέποντας πως «αν και δεν είναι θιασώτης της μη λύσης, φαίνεται πως εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση δεν θα καταλήξει πουθενά και δεν πηγαίνουμε για λύση».
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί κινδύνου διχασμού της χώρας σε Βορρά και Νότο, ενώ δήλωσε ότι «ανησυχεί» για πιθανές απρόσμενες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, από ένα ενδεχόμενο ατύχημα.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» τις φήμες για προσπάθεια δημιουργίας «Λέγκας του Βορρά», ενώ αναφερόμενος στην επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη εξέφρασε την απορία του πώς ένα έργο κόστους 1 δισ. ευρώ εξαγγέλλεται με διασφαλισμένη χρηματοδότηση μόλις 30 εκ. ευρώ.
Ερωτηθείς για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το σχέδιό της, με αποτέλεσμα να «παίζει κρυφτό», ενώ για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε ότι αποτελεί «παράγοντα αστάθειας».