Τζιτζικώστας για lockdown: Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία – Ανησυχώ για την οικονομία

0
30

Η απόφαση για τα τοπικά lockdown είναι μια εξέλιξη που “μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαία από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας”, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα lockdown σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και ευρύτερα τη βόρεια Ελλάδα.

«Ήδη το βλέπουμε στην εστίαση και άλλους κλάδους. Οικονομικά, μετά από μια κακή τουριστική περίοδο και την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συν το lockdown του πρώτου κύματος, καταλαβαίνεται ότι το δεύτερο lockdown, φέρνει σε μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση τις επιχειρήσεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέτρα θα τηρηθούν ευλαβικά από όλους προκειμένου σε 14 ημέρες να βγουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το lockdown κρίθηκε αναγκαίο καθώς έφτασε να είναι καλυμμένο των 90% των κλινών ΜΕΘ-COVID και χρειάστηκε να μετακινηθούν κρεβάτια που προορίζονταν για άλλες ασθένειες για να πέσει στο 70% η πληρότητα. Αυτό, τόνισε, δεν μπορεί να γίνεται για πολύ καιρό ακόμα, υπάρχουν και άλλες ασθένειες καθώς και δυστυχήματα.