Αρχική Πολιτική Τζανακόπουλος: «Μιλάμε για κατάργηση και όχι αναστολή του μέτρου της περικοπής των...

Τζανακόπουλος: «Μιλάμε για κατάργηση και όχι αναστολή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συζήτηση για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm», και σημείωσε πως εφόσον γίνει δεκτό το σενάριο της ελληνικής κυβέρνησης, θα πρόκειται για κατάργηση του μέτρου και όχι αναστολή.

«Αναμένουμε την εισήγηση της Κομισιόν σε σχέση με τον ελληνικό προϋπολογισμό, ο οποίος εξετάζεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχτεί τις θέσεις και τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο μέτρο είναι αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συγκεκριμένη συζήτηση».

Σχολιάζοντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές των μεσαίων και υψηλών συντάξεων, το οποίο διαψεύστηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε: «Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε χθες ότι η λογική των ψευδών ειδήσεων έχει καταστεί μια καθημερινότητα με την οποία πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Χθες η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσίευσε μια ανύπαρκτη είδηση, η οποία πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω πώς προέκυψε, προφανώς με πολιτική σκοπιμότητα, θέλω να εκτιμήσω, και η οποία διαψεύστηκε πανηγυρικά και κατηγορηματικά από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι δήθεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Λες και η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές για μεσαίες και υψηλές συντάξεις. Πρόκειται για ανύπαρκτη είδηση».