Αρχική Πολιτική Τζανακόπουλος γραμματέας της ΚΕ – Σκουρλέτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος οι προτάσεις Τσίπρα

Τζανακόπουλος γραμματέας της ΚΕ – Σκουρλέτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος οι προτάσεις Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ÁðÜíôçóç ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá óå åñþôçóç ôïõ åðéêåöáëÞò ôïõ "Ðïôáìéïý", Óôáýñïõ ÈåïäùñÜêç, ãéá ôç äéáöèïñÜ, óôçí ÂïõëÞ ôçí ÐáñáóêåõÞ 10 Öåâñïõáñßïõ 2017. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο φετινός Σεπτέμβρης βρίσκει κάθε ελληνική οικογένεια να αγωνιά με την έξαρση της πανδημίας, με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ασφαλή πρωτόκολλα, με τα οικονομικά αδιέξοδα που διογκώνονται, με τη μείωση του εισοδήματος, την εκτίναξη των χρεών, την ανεργία, την αβεβαιότητα, είπε στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η ανασφάλεια που προκαλεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η έντονη ανησυχία ακόμη και για πολεμικό επεισόδιο.

Κατά τον κ. Τσίπρα, απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ, «όχι μόνο κινείται δίχως πυξίδα και στρατηγική, αλλά και με πρωτοφανή ανικανότητα. Μόνο μέλημα έχει την ωραιοποίηση, την απόκρυψη, το ψέμα, την πολιτική απάτη, με τη συνδρομή βέβαια ενός πρωτοφανούς στρατού αδρά χρηματοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης» υποστήριξε.

«Αυτό όμως έχει κοντά ποδάρια, όσο τα κοινωνικά αδιέξοδα θα διογκώνονται. Και ιδιαίτερα, όσο οι επιλογές της κυβέρνησης θα είναι βαθιά συντηρητικές και ακραία ταξικές. Όσο θα είναι οι επιλογές της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, του κοινωνικού κανιβαλισμού, του εργασιακού μεσαίωνα» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «απέναντι σε αυτή τη νέα συνθήκη, έχουμε ιστορική ευθύνη να μη χάσουμε την επαφή με τη κοινωνία και τις ανάγκες της. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η διαδικασία προετοιμασίας του Συνεδρίου, που έχουμε εξαγγείλει ως Συνέδριο τομής και συνέχειας για τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό μας σε μαζικό δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, ανακόπηκε απότομα από την πανδημία και αυτό μας στοίχισε.

Προσδοκούσαμε και προσδοκούμε σε μια πλατιά και συμμετοχική διαδικασία, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας αυτό δεν μας το επιτρέπουν. Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων λένε ότι οι επόμενοι μήνες πιθανώς θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι. Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας συνεδρίου με φυσική παρουσία. Και ένα συνέδριο χωρίς φυσική παρουσία, δεν μπορεί να δώσει την ώθηση που επιθυμούμε».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την αναβολή του Συνεδρίου μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Ταυτόχρονα, ζήτησε να ληφθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πάρουμε μέτρα για την ενίσχυση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος:

«Να προχωρήσουμε διαδικτυακά στη διενέργεια του Διεθνούς Συνεδρίου για την εμπειρία της αριστερής διακυβέρνησης.

Να προχωρήσουμε διαδικτυακά στη συζήτηση και έγκριση από την ΚΕΑ του προγράμματός μας.

Να συνεχίσουμε την εγγραφή νέων μελών και την ανασυγκρότηση των οργανώσεών μας.

Και να προχωρήσουμε σε ευρύ ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων για να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε τη συλλογική μας παρουσία και λειτουργία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για γραμματέα της ΚΕ του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Πάνο Σκουρλέτη για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Επιπλέον, προανήγγειλε και άλλες αλλαγές, που αφορούν τόσο στους κοινοβουλευτικούς τομείς ευθύνης όσο και στο κόμμα.

Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε να συγκληθεί την ερχόμενη Κυριακή η ΚΕ για να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά, καθώς και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ορίστηκε για αύριο, Πέμπτη, και ώρα 14:00.