Αρχική Πολιτική Τζανακόπουλος: Δεν αξίζει στην Θεσσαλονίκη ο σκοταδισμός και η μισαλλοδοξία

Τζανακόπουλος: Δεν αξίζει στην Θεσσαλονίκη ο σκοταδισμός και η μισαλλοδοξία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη ο σκοταδισμός και η μισαλλοδοξία, θα στείλει απόψε με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash” Θεσσαλονίκης.

«Εμείς επιδιώκουμε να στείλουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας αλληλεγγύης και συννενόησης, και την ίδια στιγμή να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν αξίζει η μισαλλοδοξίας και ο σκοταδισμός στη Θεσσαλονίκη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος. Και επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν θέλει τη Θεσσαλονίκη με γυρισμένη την πλάτη στους βόρειους γείτονες της αλλά να τους “αγκαλιάσει”, και να γίνει (σ.σ. η Θεσσαλονίκη) η πόλη της δημοκρατίας και του φωτός.

Για τις αντισυγκεντρώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού αλλά θα συμμετάσχει σε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του. Σημείωσε μάλιστα πως ουδέποτε στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τους πολίτες που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Δεν αξίζουν στη Θεσσαλονίκη λαϊκές εκδηλώσεις που δεν σκοπεύουν στη διατύπωση διαμαρτυρίας αλλά σκοπεύουν στο να εμποδίσουν ένα πολιτικό κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας: «Οι αντισυγκεντρώσεις είναι πρακτικές που δεν μπορούμε να δεχτούμε (…) Πώς θα σας φαινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έστηνε μια αντισυγκέντρωση για τα μηνύματα που θα στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ;» διερωτήθηκε ολοκληρώνοντας το σκεπτικό του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως σε κοινωνικό επίπεδο διεξάγεται μια συζήτηση αναφορικά με τη Συμφωνία ανάμεσα σε εκείνους που την αποδέχονται και σε εκείνους που εκφράζουν την ανησυχία τους προσθέτοντας όμως ότι «προκαλούνται εντάσεις από ακραίες δυνάμεις με στόχο τη δημιουργία απόσταθεροποιητικού κλίματος» ενώ κατήγγειλε πως αυτές οι δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση ακόμα και στο εσωτερικό του χώρου οπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να εμποδίσουν την εκδήλωση.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος από την πλευρά του Ζόραν Ζάεφ, είπε πως οι αλλαγές στις οποίες προχωρησε στο Σύνταγμα της χώρας του αποτελούν παραδοχή αστοχίας σε όσα είχε προηγουμένως ισχυριστεί. Ο κ. Τζανακόπουλος πάντως εκτίμησε ότι οι επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ μεγαλοποιήθηκαν και σε ένα βαθμό διαστρεβλώθηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική καθώς λύνει το τελευταίο ταυτοτικό των Βαλκανίων» και υπογράμμισε την προσήλωση των γειτόνων μας σε αυτή τη Συμφωνία. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει ζητήματα που σχετίζονται με τον αλυτρωτισμό αλλά και ορισμένα που θα μπορούσαν να προκύψουν χωρίς συμφωνία. Επιπλέον δε, δήλωσε ότι κατανοεί την ανησυχία ορισμένων πολιτών, ωστόσο, σημείωσε πως δεν είναι δικαιολογημένη καθώς η Συμφωνία κλείνει προβλήματα.

Για τον Μανώλη Πετσίτη και τα ερωτήματα μερίδας του Τύπου και της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σε συνεργασία με δημοσιογραφικά συγκροτήματα προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, για τα οποία -πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος- οι δημοσιογραφικοί οίκοι έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν συγνώμη. «Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονεκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.