Αρχική Υπουργεία Τζανακόπουλος: Στόχος μας η καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον Αύγουστο του 2018

Τζανακόπουλος: Στόχος μας η καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον Αύγουστο του 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη, το Σκοπιανό, την οικονομία της χώρας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος στον Alpha ενώ απαντώντας στα σενάρια πρόωρων εκλογών ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της 4ηςαξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι: «διαπραγματευόμαστε για την έξοδο από το πρόγραμμα» σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι όλα τα υπόλοιπα ζητήματα δεν εντάσσονται στη συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή με τους εταίρους μας.

Με βάση τα θετικά μηνύματα της οικονομίας και με δεδομένο ότι έχουμε υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν τεθεί προέχει να πάρουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Όλα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας, αλλά αυτή τη στιγμή στόχος είναι να έχουμε τη δυνατή καλύτερη συμφωνία για τον Αύγουστο.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει «σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις εφόσον αυτό επιτρέπεται από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η στοχοθεσία που υπάρχει για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους». Πρέπει να βγούμε από την περιπέτεια των τελευταίων ετών με τους καλύτερους όρους.

Δεν είναι τώρα η ώρα αυτής της συζήτησης επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Απέκλεισε κατηγορηματικά ο κ. Τζανακόπουλος την εφαρμογή του μέτρου για το αφορολόγητο το 2019. Υπενθύμισε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα για τις συντάξεις θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα. Το κοινωνικό μέρισμα πιθανόν θα δοθεί εφόσον έχουμε πλεόνασμα αλλά θα υπάρξει συζήτηση για το ποια μορφή θα πάρει.

Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές ενώ φαίνεται ότι η ΠΓΔΜ έχει κάνει βήματα. Αυτό που θα συμφωνηθεί θα είναι ένα χρονοδιάγραμμα που θα προβλέπει βήματα και από τις δύο χώρες ώστε σε κάποιο εύλογο διάστημα να έχουμε καταλήξει. Στη σύνθετη ονομασία συμφωνούν οι δύο χώρες εκεί που χρειάζεται παραπάνω χρόνος είναι το erga omnes που προϋποθέτει και αλλαγή του Συντάγματος τους.