Αρχική Πολιτική Τζανακόπουλος: «Nα μη μπλέκει η Τουρκία τη σκιά της με το πραγματικό...

Τζανακόπουλος: «Nα μη μπλέκει η Τουρκία τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Τουρκία να κατανοήσει ότι η στρατηγική της κλιμάκωσης δεν της έχει πάει και πολύ καλά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να εγκαταλείψει τη στρατηγική της κλιμάκωσης κάλεσε την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ξεκαθάρισε μέσω του ΣΚΑΪ πως «τα σύνορα στο Αιγαίο δεν αμφισβητούνται».

«Η Τουρκία μπορεί να απειλεί και να παραλογίζεται όσο θέλει. Τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν. Τα σύνορα στο Αιγαίο είναι αδιαμφισβήτητα και κατοχυρώνονται με βάση το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

Σημείωσε ακόμη πως: «Η Τουρκία να κατανοήσει ότι η στρατηγική της κλιμάκωσης δεν της έχει πάει και πολύ καλά». «Χάνει διαρκώς έδαφος στο πεδίο των διεθνών σχέσεων. Πρέπει να το καταλάβει και να μη μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι» ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε περιστατικό υποστολής ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδα, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται». «Εφόσον δεν υπάρχει γνώση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και εφόσον έχει διαψευστεί από το ΓΕΕΘΑ το περιστατικό δεν έχει συμβεί» είπε.

Αναφορικά με την κίνηση των τριών νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες σχολίασε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες, αλλά από τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας».

«Η σημαία σε μια τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι ότι σηκώνω απλά μια σημαία στο σπίτι μου. Καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου τύπου ενέργειες γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε μία κατάσταση έντασης και μπορεί να δημιουργηθούν περιστατικά» υπογράμμισε.