Αρχική Υγεία Τζανάκης: Πέντε περιστατικά θρομβώσεων σε 905.915 εμβολιασμούς

Τζανάκης: Πέντε περιστατικά θρομβώσεων σε 905.915 εμβολιασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τα περιστατικά θρομβώσεων που έχει προκαλέσει το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και για το πότε πρόκειται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους εφήβους, μίλησε ο κ. Νίκος Τζανάκης Καθηγητής Πνευμονολογίας, αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι υπάρχουν πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά θρομβώσεων και συνδρόμου θρομβοπενίας (TTS) σε σύνολο 905.915 εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης με το σκεύασμα της εταιρείας AstraZeneca κατά της Covid-19, από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ο κ. Τζανάκης σχολιάζοντας επίσης τα περιστατικά θρομβώσεων στη χώρα μας, και με ειδική αναφορά στα τρία εκ των πέντε που εμφανίστηκαν στην Κρήτη, ανέφερε:«Είναι τρία περιστατικά στην Κρήτη. Είναι πέντε περιστατικά συνολικά σε πάνω από 900 χιλιάδες εμβολιασμούς με AstraZeneca. Είμαστε μέσα στην στατιστική που δίνουν και οι άλλες χώρες δηλαδή περίπου 5-10 ανά 1 εκατομμύριο. Υπάρχει το αγκαθάκι, γιατί τα 3 στην Κρήτη. Θα πρέπει να μας πουν πόσοι εμβολιασμοί έγιναν. Δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα προβληματικής παρτίδας. Θα πρέπει να δούμε μήπως ήταν τυχαίο. Να είμαστε παρατηρητικοί κι εν συνεχεία να ψαχτούν μήπως υπάρχουν γονιδιακές ιδιαιτερότητες σε κάποιους πληθυσμούς».