Αρχική Υγεία Τζανάκης: Αρχές με μέσα Ιουλίου, ίσως δούμε και μονοψήφιους ημερήσιους αριθμούς θανάτων

Τζανάκης: Αρχές με μέσα Ιουλίου, ίσως δούμε και μονοψήφιους ημερήσιους αριθμούς θανάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

To γεγονός ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, σε σχέση με τον κορωνοϊό, τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του, τα επιδημιολογικά δεδομένα εξελίσσονται καλά και φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο ευμενές σενάριο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αρχίζουν και δουλεύουν οι εμβολιασμοί των δραστήριων κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπων μεταξύ 30 και 50 ετών που έχουν μπει στον χορό των εμβολιασμών. Αυτό έδωσε το τελικό χτύπημα στους πανδημικούς δείκτες και ελπίζουμε να συνεχιστεί».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος, εφόσον τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.

«Οι θάνατοι έχουν μειωθεί πολύ. Είναι ο τελευταίος δείκτης που υποχωρεί. Και είναι λογικό αυτό. Έχει συμβεί σε όλα τα κύματα και θα συμβεί και τώρα. Υποθέτουμε όμως, πως προς τις αρχές με μέσα Ιουλίου, θα δούμε ίσως και μονοψήφιους αριθμούς», είπε ακόμα.

Σχετικά με τη δήλωση του αξιωματούχου του ΕΜΑ, Μάρκο Καβελέρι, που είπε ότι πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, υπογράμμισε ότι αυτό είναι προσωπική του άποψη κι όχι θέση του οργανισμού και.

Είπε, επίσης, ότι α οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών.