Αρχική Διεθνή Twitter: Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει τις μισές θέσεις εργασίας

Twitter: Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει τις μισές θέσεις εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter Inc ή αλλιώς το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter θα ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται την Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ σκοπεύει να ανατρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας, που επιτρέπει την τηλεργασία, και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ο Μασκ σε ένα tweet είχε διαψεύσει μια αναφορά των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου. Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, επικαλούμενο πηγές, ότι ο Μασκ σχεδιάζει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter, ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων.