Αρχική Οικονομία Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων από τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλεξη Τσίπρα να λέει ότι η Ελλάδα είναι με αρνητικό πρόσημο στην οικονομία.

Παραλάβετε τον Ιούλιο του 2019 μια οικονομία που έτρεχε με 2,8% ρυθμό ανάπτυξης και πετύχατε ύφεση μέσα σε 4 μήνες Αυτό δεν είναι επίτευγμα κοροναϊού, είναι δικό σας.

«Ο κοροναϊός μάλλον σας βόλεψε σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία, και τώρα θα τα ρίξετε όλα σε αυτόν».

Να παραλάβεις μια οικονομία με ανάπτυξη και να της πας σε ύφεση σας χρειάζονται συγχαρητήρια, είπε χαρακτηριστικά

Γιατί τα κάνατε θάλασσα στην οικονομία; είπε ο Αλεξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποια είναι εκείνη η επένδυση που έφερε η κυβέρνηση.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν θελήσατε να αξιοποιήσετε την αξιοπιστία που κερδίσαμε στις αγορές».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «αφήσατε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες» και πρόσθεσε ότι μειώθηκαν 9,4%τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική και προηγείται του κοροναϊού», είπε.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι στήριξε την όλη προσπάθεια για τον κοροναϊό αλλά αναρωτήθηκε «πού είναι τα 24 δισ.. ευρώ με τα οποία εσείς λέτε ότι έχετε στηρίξει στην αγορά»;

Πρότεινε τη γενναία στήριξη των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος,  τονίζοντας ότι «από Σεπτέμβρη θα αρχίσει το μαύρο κλάμα χιλιάδων εργαζομένων».

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι στην πλειοψηφία τους σε απόγνωση, βλέπουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν. Σε αυτούς να απαντήσετε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.