Αρχική Πολιτική Τσίπρας: Ο νόμος Χατζηδάκη για το περιβάλλον είναι πισωγύρισμα

Τσίπρας: Ο νόμος Χατζηδάκη για το περιβάλλον είναι πισωγύρισμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής για το περιβάλλον στους εργαζόμενους στους φορείς διαχείρισης αλλά και στις τοπικές κοινωνίες συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τους εργαζόμενους στον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στο πευκοδάσος του Σχινιά, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε πισωγύρισμα τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη για το περιβάλλον και μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης στους φορείς διαχείρισης, κάνοντας λόγο για ουσιαστική αποδόμηση των φορέων αυτών και υποβάθμιση της έννοιας της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά στον τρόπο υπερψήφισης του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, εν μέσω πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως φάνηκε η αντίληψη απαξίωσης της έννοιας του φυσικού περιβάλλοντος από την πλευρά της κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι αποτελεί πράγματι πισωγύρισμα η αλλαγή στους δασικούς χάρτες και στις επιτροπές, γιατί όπως τόνισαν  «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν πιο γρήγορα με ιδιώτες δικηγόρους και μηχανικούς, χωρίς προσλήψεις νέων δασολόγων και αποκλειστική χρήση, τουλάχιστον, δασολόγων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι «ολοένα και περισσότερο αρχίζει να συνειδητοποιεί η παγκόσμια κοινότητα.

“Προφανώς και η ελληνική κοινωνία βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση και άρα το θέμα του περιβάλλοντος πρέπει να είναι στην προτεραιότητά μας και στην ατζέντα της συζήτησής μας”,είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πισωγύρισμα δεν θα είναι οριστικό, καθώς το οικολογικό κίνημα θα αντισταθεί σε αυτές τις πολιτικές επιλογές. Πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναφορά του καθεστώτος προστασίας και η σε βάθος υλοποίηση μιας πολιτικής, η οποία θα οδηγήσει σε μια προοπτική.