Αρχική Πολιτική Τσίπρας: Νομοθετούν σαν τον κλέφτη, εκμεταλλεύονται την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας

Τσίπρας: Νομοθετούν σαν τον κλέφτη, εκμεταλλεύονται την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η κυβέρνηση «νομοθετεί σαν τον κλέφτη» είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

«Αυτό που συμβαίνει με την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερβαίνει τα όρια. Και δεν αναφέρομαι στο παρόν νομοσχέδιο με τις λεγόμενες Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες. Αναφέρομαι στον τρόπο και στη μέθοδο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να νομοθετεί, όχι μόνο παραμονές Χριστουγέννων, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, σαν τον κλέφτη. Αλλά το πράγμα έχει ξεφύγει και είναι γενικευμένο» σημείωσε εισαγωγικά ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «εκμεταλλεύεται» την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, ότι «η Βουλή λειτουργεί υπό καθεστώς εκτάκτων συνθηκών», για να ψηφίζει «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα εξυπηρετήσεις σε συμφέροντα, που σε άλλες περιπτώσεις θα προκαλούσαν αντιδράσεις, ακόμα και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τροπολογία «τελευταίας στιγμής» του υπουργείου Παιδείας, που «εξισώνει τα πτυχία ΑΕΙ» με «απόφοιτους κολλεγίων». «Έχουμε βρει μια “φάμπρικα” και περνάνε νομοσχέδια “χωρίς να ανοίξει μύτη”» είπε, ενώ διερωτήθηκε αν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης για την αριστεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ