Αρχική Υγεία Τσιόδρας : Μην φοβάστε να πάτε στα νοσοκομεία αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα

Τσιόδρας : Μην φοβάστε να πάτε στα νοσοκομεία αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκκληση σε όλους τους πολίτες, όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, να απευθύνονται στα νοσοκομεία, χωρίς να φοβούνται ότι θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό απηύθυναν τόσο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όσο και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην τακτική ενημέρωση του υπουργείο Υγείας, το Σάββατο.

Ό, τι γίνεται από πλευράς θεραπείας, ή ενημέρωσης, πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τους γιατρούς, τόνισε ο καθηγητής, απαντώντας στην ερώτηση του CNN Greece ότι  το 70% των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων έχει σχεδόν πάψει, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ασθενείς με τον φόβο του COVID -19 δεν επισκέπτονται τις μονάδες του ΕΣΥ και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και έτσι, υπάρχει ανησυχία, για μελλοντική νοσηρότητα.

Δεν υπάρχει «pause» (παύση) και δεν πρέπει να υπάρξει, τόνισε ο καθηγητής Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι είμαστε εδώ και πρέπει να βοηθήσουμε όλους τους ασθενείς.

Επεσήμανε ακόμη, ότι είναι αλήθεια πώς κάποιοι συμπολίτες μας με τον φόβο του κορωνοϊού δεν καπνίζουν, επομένως δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί μετά. Αλλά σίγουρα σε περιπτώσεις όπως εγκεφαλικό, ή κακοήθειες, πρέπει να αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο, όπως συμβαίνει και με τους ασθενείς με διαβήτη που θα πρέπει να γίνεται τηλεπαρακολούθηση από τους γιατρούς τους.

Να θυμίσουμε ότι πριν δύο ημέρες, ο κ. Τσιόδρας, είχε τονίσει στην καθιερωμένη ενημέρωση, ότι κάποια νοσήματα έχουν κάνει «pause», για παράδειγμα δεν βλέπουμε τον αριθμό των εμφραγμάτων που βλέπαμε, ωστόσο οι περιπτώσεις ασθενών με κακοήθειες συνεχίζουν να προσέρχονται στα νοσοκομεία.