Αρχική Υγεία Τσιόδρας: Η μάσκα είναι αναγκαίο κακό – Ένα μαχαίρι με δύο όψεις

Τσιόδρας: Η μάσκα είναι αναγκαίο κακό – Ένα μαχαίρι με δύο όψεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρακολουθείστε ζωντανά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Ειδικότερα, τα 2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε πέντε ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τσιόδρας για το εμβόλιο

“Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε νέα από τις μελέτες για το εμβόλιο μέσα στον Οκτώβριο”

Για τα σχολεία

“Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι εξαιρετικά σημαντική”

“Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού”

Για τη μάσκα

“Η σωστή χρήση της μάσκας βοηθά στον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Αρκεί να γίνεται σωστά. Η χρήση της μάσκας προτείνεται από τον ΠΟΥ και τη UNICEF”

“Δεν το έχω ξαναπεί, τη θεωρώ ένα μαχαίρι με δύο όψεις τη μάσκα. Θα μας προφυλάξει ωστε να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα

Είναι ένα αναγκαίο κακό. Πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σαν ένα προσωπικό lockdown”

Για την απουσία του

“Έχω κρατήσει απόσταση από την ενημέρωση. Έχω αφοσιωθεί στην επιστημονική μελέτη. Όποτε κρίνεται απαραίτητο θα εμφανίζομαι και εγώ”