Αρχική Υπουργεία Τσιάρας: Συμβατά με το κράτος δικαίου τα μέτρα

Τσιάρας: Συμβατά με το κράτος δικαίου τα μέτρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, εξέφρασε την άποψη πως «η ελληνική πολιτεία αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Τσιάρας κατά την παρέμβασή του στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε πως «η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τη διεθνή κοινότητα».

Παράλληλα, περιέγραψε αναλυτικά τις δικαστικές εργασίες που τελούν σε καθεστώς αναστολής για την αποφυγή του συγχρωτισμού δεκάδων ανθρώπων στις δικαστικές αίθουσες της χώρας, ενώ ανέπτυξε τις εξαιρέσεις, που προβλέπονται ρητά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και είναι συμβατά με τις διατάξεις του Συντάγματος και τις αρχές του κράτους δικαίου. Όλα τα νομοθετικά μέτρα λήφθηκαν στη βάση της αρχής της αναλογικότητας».

Επίσης ανέπτυξε στους ομόλογούς του τις ευεργετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπέρ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα προσωρινά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης για το πώς οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να λαμβάνουν δράση με αποφασιστικότητα και ταχύτητα, χωρίς εκπτώσεις ή υπαναχωρήσεις στις κοινές αξίες και αρχές που έφεραν κοντά τους λαούς της Ευρώπης».

Τέλος, αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης επανάλαβε την θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συντονισμένης δράσης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης και υποστήριξε πως:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις νέες προκλήσεις ενιαία, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των οικονομιών των κρατών-μελών».

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr