Αρχική Πολιτική Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Είστε σίγουρα υπουργός Οικονομικών χώρας του Νότου;

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Είστε σίγουρα υπουργός Οικονομικών χώρας του Νότου;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δριμεία κριτική σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης ασκεί ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑΕυκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας σημερινό άρθρο του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Ο κ. Σταϊκούρας σε σημερινό του άρθρο του χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή συμφωνία ορθολογική, γιατί κινείται, ισόποσα, στη λογική των επιδοτήσεων και των δανείων», σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώντος επισημαίνοντας ότι «η θέση των Νοτίων χωρών ήταν να υπάρχουν περισσότερες επιδοτήσεις παρά δάνεια».

«Η αρχική πρόταση (με στήριξη Γαλλίας-Γερμανίας, που ήδη προσπαθούσε να συμβιβάσει Βορρά-Νότο), είχε περισσότερες επιδοτήσεις και λιγότερα δάνεια (500 δισ. ευρώ επιδοτήσεις 250 –δισ. ευρώ δάνεια)», σημειώνει και προσθέτει:

«Τα δάνεια αυξήθηκαν και οι επιδοτήσεις μειώθηκαν μετά από απαιτήσεις των Βορείων. (390 δισ. ευρώ επιδοτήσεις -360 δισ. ευρώ δάνεια)».

«Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει την συμφωνία “ορθολογική” ακριβώς για το σημείο όπου έχασαν οι Νότιοι και κέρδισαν οι Βόρειοι», σχολιάζει ο τέως υπουργός Οικονομικών απευθύνοντας το εξής ερώτημα στον κ. Σταϊκούρα:

«Είστε σίγουρα υπουργός Οικονομικών χώρας του Νότου;».

«Ο κ. Μητσοτάκης καθόταν σίγουρα στην σωστή πλευρά του τραπεζιού της διαπραγμάτευσης;», διερωτάται ο Ε. Τσακαλώτος και καταλήγει με υστερόγραφο:

«Εκείνο το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ακόμα χαμένο στην μετάφραση;».

Ο κ. Σταϊκούρας σε σημερινό του άρθρο στην iefimerida χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή συμφωνία «Ορθολογική, γιατί κινείται,…

Gepostet von Ευκλείδης Τσακαλώτος am Donnerstag, 23. Juli 2020