Αρχική Υπουργεία Τσακαλώτος για την ταυτότητα φύλου: «Πολύς γαρ ο φιλελευθερισμός, λίγοι δε οι...

Τσακαλώτος για την ταυτότητα φύλου: «Πολύς γαρ ο φιλελευθερισμός, λίγοι δε οι φιλελεύθεροι»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενόψει της αυριανής συζήτησης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθεταίται με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Στο κείμενο με τίτλο «Πολύς γαρ ο φιλελευθερισμός, λίγοι δε οι φιλελεύθεροι», ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «παρέχει αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και ελευθερία σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα» και πως η Αριστερά θεωρεί ότι χρειάζεται διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και υποστήριξή τους από κοινωνικές δομές.

Σημειώνει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «είναι ένα αμιγώς φιλελεύθερο νομοσχέδιο και ότι φαίνεται ότι δεν έχει κατανοηθεί πόσο αυστηρές είναι οι προδιαγραφές του φιλελευθερισμού για θέματα περί σεξουαλικότητας και ελεύθερων σχέσεων».

Ο υπουργός απαντά και στους βουλευτές που δηλώνουν ότι δεν θα το ψηφίσουν, λέγοντας ότι «οι πολιτικοί που καταλαβαίνουν την ανάγκη επέκτασης των δικαιωμάτων, αλλά καταψηφίζουν είτε για να τα έχουν καλά με την κοινωνική του βάση είτε για να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα ως μέσα για τις πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας», γράφει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.