Αρχική Παιδεία Τροπολογία για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς

Τροπολογία για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επεκτείνεται και για τον ετήσιο κύκλο 2017-2018 προηγούμενη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία εφόσον η επιδότηση  για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και λοιπών κοινωνικών δομών δεν επαρκεί για δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων- συμβασιούχων σ΄ αυτά,  οι δήμοι  θα μπορούν και κατά τη φετινή σχολική χρονιά να καλύψουν τη διαφορά από κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα έσοδα. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε. Αχτσιόγλου , Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θ. Φωτίου.

Πιο συγκεκριμένα, με την επίμαχη τροπολογία, τροποποιείται  διάταξη του άρθρου 101 του Ν.4483/2017 ως εξής:

«Οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, εφόσον η χρηματοδότηση της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» δεν επαρκεί για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού τους, που απασχολείται σε αυτή με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τους ετήσιους κύκλους 2016-2017 και 2017-2018, καλύπτουν τις δαπάνες αυτές από κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδά τους».

Κατά τα ισχύοντα (άρθρο 101 του Ν.4483/2017) η κάλυψη των δαπανών αφορούσε στο προσωπικό που απασχολείται μόνο για τον ετήσιο κύκλο 2016-2017.

Επίσης από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν της ανακοινωθείσας,  για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και οι δήμοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επιπλέον δαπάνες από τους προϋπολογισμούς των.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία