Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια γυναίκα που έκανε ανυποψίαστη το μπάνιο της σε παραλία στο Λιμένι Λακωνίας, όταν μια θαλάσσια χελώνα της επιτέθηκε και την δάγκωσε

Τρείς άνδρες άκουσαν τις φωνές της στην ακτή και έτρεξαν να την απελευθερώσουν από το στόμα της χελώνας, που την τραβούσε στον βυθό.

Η θαλάσσια χελώνα, τη δάγκωσε και ήταν αδύνατο να ξεφύγει, την είχε παγιδεύσει στα δυνατά της σαγόνια για αρκετά λεπτά και χρειάστηκε η επέμβαση των τριών αντρών για να καταφέρουν να την απεγκλωβίσουν από το στόμα της

«Κολυμπούσα και ήρθε από πίσω μου από την αριστερή πλευρά. Βεντουζάρισε πάνω μου. Είχα βάλει και το χέρι μου να της ανοίξω το στόμα. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω» περιέγραψε.

«Ούρλιαζα και φώναζα σε βοήθεια. Ήρθαν μετά από 5-6 λεπτά, τρεις άνδρες και την τράβηξαν από την πίσω πλευρά για να ξεβεντουζάρει. Είχε κολλήσει πάνω μου», είπε η γυναίκα.

Μετά την επίθεση, όπως είπε η ίδια, πήγε στο κέντρο υγείας όπου ενημερώθηκε ότι πέρσι είχαν καταγραφεί 40 παρόμοια περιστατικά. Την φετινή χρονιά, μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 12 επιθέσεις από θαλάσσιες χελώνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θαλάσσια χελώνα δαγκώνει ανυποψίαστο λουόμενο στη Μάνη. Μόνο πέρυσι καταγράφηκαν τουλάχιστον 40 περιστατικά, σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Φαίνεται ότι η πινακίδα που βρίσκεται σε περιοχές όπως το Λιμένι και γράφει:

«Προσοχή, θαλάσσιες χελώνες» έχει αποδειχθεί παραπλανητική, καθώς προειδοποιεί για την ύπαρξη θαλάσσιων χελωνών, αλλά δεν ενημερώνει για το γεγονός ότι μπορεί να σε καταδιώξουν και να σε δαγκώσουν.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις