Αρχική Ελλάδα Τροχαία Αττικής: Ένας στους 11 οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ

Τροχαία Αττικής: Ένας στους 11 οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σειρά ελέγχων αλκοτέστ πραγματοποίησε η Τροχαία Αττικής, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι ένας στους 11 οδηγούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι της Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης, με αλκοτέστ, που έχει καθιερωθεί τον τελευταίο καιρό και η οποία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής, τα ξημερώματα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι (αλκοτέστ) σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Στατιστικά

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από τους 138 παραβάτες, όπως φαίνεται σε πίνακα με τα στοιχεία, οι 110 ήταν άνδρες (79,7%) και 28 γυναίκες (20,3%).

Από την Τροχαία επισημαίνεται ότι «η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις “επικίνδυνες” παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων».

Τονίζεται επίσης, ότι οι έλεγχοι αλκοτέστ συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.