Τρεις διακινητές που επιχειρούσαν να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.
Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου–Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, ο οποίος οδηγούσε ΙΧΕ αυτοκίνητο με πινακίδες που ανήκαν σε άλλο όχημα και μετέφερε τέσσερις μετανάστες παράνομα στην ενδοχώρα.
Η δεύτερη σύλληψη έγινε κοντά σε οικισμό του Έβρου, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν αλλοδαπό να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει πέντε μετανάστες χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.
Στην τρίτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Εβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν αλλοδαπό οδηγό φορτηγού (ρυμουλκού μετά ρυμουλκούμενου) κατά την είσοδό του στη χώρα. Στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι στο ρυμουλκούμενο ήταν κρυμμένοι τρεις μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Φερών και Σουφλίου.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις