Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Tρίμηνη παράταση του Μarket Pass – Πότε θα καταβληθεί η διπλή δόση

«Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου επεκτείνει και τη διαδικασία του Μarket Pass» δήλωσε στην ΕΡΤ ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας εξηγώντας πώς θα καταβληθεί η διπλή δόση του οικονομικού επιδόματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» σχετικά με την χρονική παράταση που θα δοθεί για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εξήγησε ότι η διπλή δόση του επιδόματος θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Νέες αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που είτε δεν είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά ή η αίτησή τους είχε απορριφθεί. Οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί στην ψηφιακή κάρτα ή στον λογαριασμό τους, όπως το είχαν εξαρχής δηλώσει.

Όσον αφορά την εφαρμογή για να γίνουν νέες αιτήσεις αυτή αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια ο κ. Χατζησαλάτας διευκρίνισε ότι αυτά είναι 16.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος το Market Pass θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η αξία της περιουσίας του καθενός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ όταν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 400.000 ευρώ για την οικογένεια.

«Το κέρδος το οποίο μπορούμε να πάρουμε είναι από 17,6 ευρώ το μήνα έως 100 ευρώ μηνιαίως. Η διαδικασία ενεργοποίησης της ψηφιακής κάρτας παραμένει ίδια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαλάτας καλώντας τον κόσμο που δεν έχει υποβάλλει αίτηση να το κάνει.

Τα ποσά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια Το σύνηθες είναι η Εφορία να ψάχνει φορολογούμενους για να πληρώσουν τους φόρους που τους...

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% - Θα γίνω πρωθυπουργός Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «μόνο η βάση μας μπορεί να...

Εννέα στους δέκα επαγγελματίες επέλεξαν τις χαμηλές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ – Τι σύνταξη εξασφαλίζουν

Εννέα στους δέκα επαγγελματίες επέλεξαν τις χαμηλές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ - Τι σύνταξη εξασφαλίζουν Σταθερά στην πρώτη και πιο οικονομική ασφαλιστική κατηγορία παραμένει η...

Τα δύο “στρατόπεδα” στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη

Τα δύο "στρατόπεδα" στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη...