Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που δείχνει ένα τρίχρονο αγοράκι να πέφτει στις γραμμές του τρένου λίγα λεπτά πριν περάσει η αμαξοστοιχία στο σιδηροδρομικό σταθμό Newark Northgate, στο Nottinghamshire

Το παιδί ήταν με δύο ενήλικες και ένα άλλο παιδί, φαίνεται να περπατά πίσω από έναν από τους ενήλικες και μετά να κάθεται πριν πέσει  από την εξέδρα .

Ένας άντρας που ήταν παρόν στο περιστατικό έτρεξε γρήγορα και έσωσε το αγόρι, λίγα δευτερόλεπτα πριν περάσει με μεγάλη ταχύτητα η αμαξοστοιχία

Η βοηθός εξυπηρέτησης πελατών του σταθμού, Olivia Timms, που είδε το περιστατικό, είπε ότι ήταν “πραγματικά σοκαριστικό” για το παιδί και την οικογένεια του , καθώς και για όσους το είδαν.

«Το γεγονός ότι το τρένο πέρασε από τον σταθμό με ταχύτητα μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά είναι φοβερό αν σκεφτείς αν δεν είχαν προλάβει να το σώσουν, τι θα είχε συμβεί », είπε.

Η LNER είπε ότι έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό για να τονίσει τη σημασία της ασφάλειας στους σταθμούς και να ενθαρρύνει τους πελάτες να ζητήσουν βοήθεια όταν χρειάζεται.

Ο Warrick Dent, διευθυντής ασφάλειας και λειτουργίας στο LNER, πρόσθεσε: «Ευτυχώς, περιστατικά όπως αυτό που καταγράφηκε στο CCTV είναι σπάνια, αλλά συμβαίνουν.

«Γνωρίζουμε ότι το ταξίδι με παιδιά μπορεί να είναι δύσκολο. Η πλοήγηση με καρότσια και αποσκευές σε έναν πολυσύχναστο σταθμό μπορεί να είναι αγχωτική.

«Έτσι, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι γονείς και οι φροντιστές γνωρίζουν τις υπηρεσίες που διαθέτουμε, οι οποίες μπορούν να κάνουν το ταξίδι τους μαζί μας πιο ομαλό και ασφαλέστερο».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις