Τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης στο δημόσιο – Τι ισχύει για άδεια ειδικού σκοπού

0
22

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού και τη χρήση μειωμένου ωραρίου για όσους υπαλλήλους έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο.

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας ότι κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τη τηλεργασία για τις ειδικότητες που είναι εφικτό, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το υπουργό Εσωτερικών η χρήση τς μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλο τον δημόσιο τομέα, ενώ εντός του γραφείου θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ υπαλλήλων.

Ποια είναι τα νέα ωράρια

Από τη Δευτέρα θα ισχύσουν τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων και συγκεκριμένα 07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00 και 09:00 – 17:00.

Η χορήγηση βεβαίωση κίνησης υπαλλήλου θα χορηγείται στους υπαλλήλους μέσω Διαδικτύου και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα της απογραφής.

Ποιοι δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού και μειωμένο ωράριο

Για όσους γονείς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο θα ισχύουν τα μέτρα του Μαρτίου όπως μειωμένο ωράριο ή εξ αποστάσεως εργασίας και η δυνατότητα χορήγησης άδεια ειδικού σκοπού.

Ειδική άδεια θα δίνεται για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εξυπηρέτηση του κοινού με το δημόσιο θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.