Αρχική Επιχειρήσεις Τρέχει ο διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work»

Τρέχει ο διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με βραβείο την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων για την απαραίτητη προετοιμασία στην αναζήτηση κεφαλαίων ξεκινά ο διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work» από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών και την EY. Στόχος η ανάδειξη των καλύτερων, πρωτότυπων και καινοτόμων επιχειρήσεων, που έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Για τους νικητές θα ετοιμαστεί από τους διοργανωτές πλήρης φάκελος επιχείρησης, που θα περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση προς δυνητικούς ενδιαφερόμενους, ενδεικτική σύμβαση εμπιστευτικότητας, εμπιστευτικό ενημερωτικό δελτίο, παρουσίαση σε δίκτυο εγχώριων επενδυτών και επενδυτών του εξωτερικού, αλλά και συμμετοχή σε κατάλληλα διοργανωμένο road show στις ΗΠΑ ή το Λονδίνο. Ιδιαίτερα θα αξιολογηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, τόσο στο πλαίσιο του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όσο και στο πλαίσιο των διεθνών αγορών. Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται περιορισμός ως προς τον κλάδο/τομέα δραστηριότητας στον οποίο θα αφορά η υποβαλλόμενη επιχειρηματική πρόταση, ενθαρρύνονται ιδιαίτερα προτάσεις επιχειρήσεων που εστιάζουν σε σύγχρονες τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές.
Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για την υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων από σήμερα μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι νομίμως συσταθείσες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν έδρα στην ελληνική επικράτεια, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πληρούν μία σειρά από κριτήρια. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Από την Α΄ φάση αξιολόγησης θα επιλεγούν 20 επιχειρηματικές προτάσεις, στην Β΄ φάση θα μείνουν οι 10, οι οποίες θα προκριθούν στην Γ΄ φάση, όπου και θα επιλεγούν οι τρεις νικητές.