Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Τράπεζα της Ελλάδος: Προχωρά στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας

Σε προχωρημένες διαδικασίες για την αξιοποίηση έξι ακινήτων ιδιοκτησίας της βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου εντός του 2021. Τα δύο κτήρια βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας, το ένα οικόπεδο βρίσκεται επί της Κηφισίας, το ένα διατηρητέο είναι στον Πειραιά, ένα νεοκλασικό βρίσκεται στον Πύργο Ηλείας και ένα μικρότερο νεοκλασικό στη Σπάρτη. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αναθέσει σε εταιρεία για να τρέξει την έρευνα αγοράς για τη στρατηγική προετοιμασία του σχεδίου αξιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα κτήρια της οδού Ακαδημίας υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το διατηρητέο στον Πειραιά κοντά στον Πύργο υπάρχουν συζητήσεις για αξιοποίησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ για το νεοκλασικό στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Δήμο Πύργου.

Τα δύο κτήρια στην οδό Ακαδημίας 59 και 61 είναι συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. Τα κτήρια αυτά διαθέτουν υπόγεια, οκτώ ορόφους και στο ισόγειο στεγάζονται εμπορικά καταστήματα. Είναι κοντά στη Λυρική Σκηνή και πλησίον Πανεπιστημίου και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ στο κτήριο επί της Ακαδημίας 59 στεγάζεται και το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο.

Τα δύο αυτά οικήματα είναι ελεύθερα και υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη μακροχρόνια μίσθωσή τους ώστε να στεγάσει τμήματα και υπηρεσίες.

Από τον Δήμο Πύργου υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεοκλασικού στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας για μακροχρόνια μίσθωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως πιθανότατα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το καλοκαίρι.

Για το διατηρητέο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως υπάρχει ενδιαφέρον από την Ενωση Εφοπλιστών. Είναι στο κέντρο του Πειραιά, κοντά στον Πύργο του Πειραιά, εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων, και καλύπτει το μισό ενός οικοδομικού τετραγώνου, όπου το υπόλοιπο μισό είναι το κτήριο του ΝΑΤ.

Είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και διαθέτει τρεις ορόφους γραφείων και ισόγειο κατάστημα, καθώς και δύο υπόγεια. Παρά το ενδιαφέρον, θα πρέπει να προκηρυχθεί ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός και η εικόνα για την αξιοποίηση ή και την αγορά του κτιρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε 2-3 μήνες.

Προς αξιοποίηση είναι η έκταση στην Κηφισίας που περιλαμβάνει οικόπεδο, πολυκατοικία και κινηματογράφο. Το οικόπεδο είναι εμβαδού 2.780 τ.μ., στο οποίο έχει κτιστεί επταώροφη πολυκατοικία του 1954 και ο θερινός κινηματογράφος Ελληνίς.

Τέλος, στα σκαριά είναι επίσης και η αξιοποίηση ενός μικρότερου συγκριτικά κτηρίου στη Σπάρτη, για το οποίο οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη για τη μίσθωση από τον Δήμο.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στην εταιρία Dixons (Κωτσόβολος) για παραπλανητικές εκπτώσεις – Τι υποστηρίζει η εταιρείαΠηγή: iefimerida.gr – Η απάντηση της Κωτσόβολος για το πρόστιμο...

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στην εταιρία Dixons (Κωτσόβολος) για παραπλανητικές εκπτώσεις, Τι υποστηρίζει η εταιρεία Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Ανάπτυξης, για πρόστιμο στην εταιρία...

Νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ – Κάντε την αίτηση σας

Το Όραμα της ΚΑΥΚΑΣ είναι να αποτελεί την κορυφαία και αδιαμφισβήτητη επιλογή των πελατών της στην αγορά του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μέσω της παροχής προς...

Κωτσόβολος: Νέες θέσεις εργασίας σε 18 περιοχές – Δείτε αναλυτικά που

Νέες θέσεις εργασίας σε 18 περιοχές για προσωπικό έξι ειδικοτήτων από την κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος. Δείτε τις περιοχές ανά ειδικότητα και τα προσόντα: Αναπληρωτές Διευθυντές (Αλεξανδρούπολη)...

Market In: Κενές θέσεις σε 14 περιοχές – Δείτε αναλυτικά που

Κενές θέσεις σε 14 περιοχές της χώρας για υπαλλήλους πέντε ειδικοτήτων στην γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Market In. Δείτε αναλυτικά ειδικότητες, προσόντα και περιοχές για...