Τρανς άνδρας ανακάλυψε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος, πρόκειται για έναν Ιταλό, ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένη διαδικασία φυλομετάβασης από γυναίκα σε άνδρα

Οι ιταλικές αρχές του είχαν δώσει ανδρικό όνομα, είχε αφήσει γένια και ετοιμαζόταν για εγχείρηση αφαίρεσης της μήτρας, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα.

Ο Μάρκο, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, είχε ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή για να αφαιρέσει το γυναικείο στήθος. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο άνδρας ετοιμαζόταν να υποβληθεί σε υστερεκτομή, όταν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ρώμης ανακάλυψαν ότι κυοφορούσε.

Η Τζούλια Σενοφόντε, ενδοκρινολόγος από τη Ρώμη, δήλωσε στη La Repubblica – την ιταλική εφημερίδα που αποκάλυψε την υπόθεση – ότι οι γιατροί έπρεπε να σταματήσουν αμέσως την χορήγηση της ορμονοθεραπείας.

Η γιατρός εξήγησε ότι τα υψηλά επίπεδα των ανδρικών και των γυναικείων ορμονών στο σώμα ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα στο έμβρυο.

«Είναι δύσκολο να μιλάμε θεωρητικά για αυτό καθώς όλα εξαρτώνται από τον χρόνο διακοπής και τη δοσολογία τεστοστερόνης που λαμβάνει το άτομο», σημείωσε.

Είπε επίσης ότι αυτό οφείλεται σε πιθανά προβλήματα με την αρτηριακή πίεση και την πήξη του αίματος. Οι κίνδυνοι για το έμβρυο- το οποίο είναι αγόρι,- οφείλονται στο συνδυασμό υψηλών τιμών και των δύο σεξουαλικών στεροειδών (τεστοστερόνη και οιστρογόνα) με επιπτώσεις στη γενική υγεία, για παράδειγμα στην κατάσταση της πήξης, στην αρτηριακή υπέρταση κ.ο.κ.», εξήγησε η γιατρός.

«Η ορμονοθεραπεία μπλοκάρει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, αλλά δεν είναι αντισυλληπτική. Το άτομο μπορεί να συνεχίσει να έχει ωορρηξία και, κατά συνέπεια, διατρέχει τον κίνδυνο εγκυμοσύνης», εξήγησε η ενδοκρινολόγος.

«Οι ειδικοί που επιβλέπουν αυτές τις φυλομεταβάσεις συνήθως συνιστούν αντισυλληπτικά χάπια που μπορούν να ληφθούν κατά τη διάρκεια της ορμονοθεραπείας», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρεται μια τέτοια περίπτωση στην Ιταλία. Ως αποτέλεσμα, η περίπτωση του Μάρκο έχει διχάσει πολλούς Ιταλούς.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι καινούριο και δεν θα είναι εύκολο να το κατανοήσουμε», δήλωσε στη Le Repubblica η Ματίλντ Βινιέρι, ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια και ειδικός στη δυσφορία φύλου στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

«Ωστόσο περιπτώσεις τρανσέξουαλ ανδρών που έχουν γεννήσει παιδιά, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πλέον αρκετές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία ο Μάρκο θα είναι η βιολογική μητέρα του μωρού αλλά θα εγγραφεί νόμιμα ως πατέρας.

«Ναι, θα είναι ένα σοκ, στη χώρα μας οι ομόφυλες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν δικαιώματα, πόσο μάλλον ένα παιδί που γεννιέται σε μια τόσο ειδική κατάσταση. Ωστόσο, η περίπτωση του Μάρκο θα αναγκάσει την Ιταλία, πολύ πέρα από τα πολιτικά και νομικά όρια, να ασχοληθεί με αυτή τη νέα μορφή μητρότητας», δήλωσε η Βινιέρι.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τόνι Μπράντι, του προέδρου της Pro Vita e Famiglia – μιας συντηρητικής καθολικής οργάνωσης που διεξάγει εκστρατείες για τις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες». Δήλωσε στους Times ότι ελπίζει ότι η αιφνιδιαστική ανακάλυψη θα κάνει τον Μάρκο να αλλάξει γνώμη και να διακόψει τη διαδικασία φυλομετάβασης.

«Η θεωρία της ρευστότητας του φύλου, ανεξάρτητα από το βιολογικό φύλο, είναι απόλυτη τρέλα. Είναι ενάντια στην επιστήμη και ενάντια στη φύση», δήλωσε.

Σύμφωνα με το Fanpage, μια ιταλική διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νάπολη, η φυλομετάβαση στην Ιταλία έγινε νόμιμη με νόμο που ψηφίστηκε το 1982 – πριν από 40 και πλέον χρόνια. Ωστόσο, πολλοί LGBTQ+ ακτιβιστές θεωρούν τον νόμο αυτό ανεπαρκή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις