Αρχική Ελλάδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αρχές Ιανουαρίου έρχεται από Ιταλία το πρώτο από τα νέα τρένα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αρχές Ιανουαρίου έρχεται από Ιταλία το πρώτο από τα νέα τρένα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως αποκάλυψε ο CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, «Στις αρχές Ιανουαρίου έρχεται στην Ελλάδα από την Ιταλία το πρώτο από τα νέα τρένα. Το πρώτο δρομολόγιο στη γραμμή Αθήνα -Θεσσαλονίκη με νέο τρένο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσαλίδης εξήγησε πως τα υπόλοιπα νέα τρένα θα έλθουν μέσα στο 2021, ενώ νέα τρένα θα δρομολογηθούν και στον προαστιακό. «Ο σχεδιασμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά κανονικά», τόνισε ο κ. Τσαλίδης.

Παράλληλα ο κ. Τσαλίδης υπογραμμίζει την ετοιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης την πανδημίας με όποιον τρόπο της ζητηθεί. Ο ίδιος επιβεβαιώνει παράλληλα ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετέφερε έξι οχήματα στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά νοσούντων, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη».

Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στα τρένα λόγω της Covid 19, ο κ. Τσαλίδης διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα καθαρισμών και απολυμάνσεων που εφαρμόζονται και στην ΕΕ. Έχει μάλιστα προβλεφθεί σε κάθε αμαξοστοιχία χώρος απομόνωσης περιστατικού με Covid 19.

Αναφέρει επίσης ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατήρησε σε ισχύ όλα τα εκτελούμενα υπό κανονικές συνθήκες δρομολόγια στον προαστιακό και έτσι δεν παρατηρείται συνωστισμός μεταξύ των επιβατών του.