Αρχική Δήμοι Τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Ανοιχτή Πόλη» παρουσίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Ανοιχτή Πόλη» παρουσίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Ανοιχτή Πόλη» και το πρόγραμμά του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και κυβερνητικών στελεχών.

Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 75 υποψηφίους, η ποσόστοση μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι 50-50, ενώ το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου περιλαμβάνει 22 άξονες και περιλαμβάνει 21 έργα άμεσης προτεραιότητας για την πρωτεύουσα.

Αιχμές κατά ανθυποψηφίων περιείχε η ομιλία του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «η Αθήνα είναι πολλή σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στους γνώρισμους διαχειριστές της πολιτικής μιζέριας και της υπόγειας συναλλαγής. Δεν αναζητάμε επενδυτικές ευκαιρίες για την οικογενειακή επιχείρηση, ενώ η Αθήνα δεν χρειάζεται δημάρχους που κοιμούνται σε άλλες πόλεις το βράδυ και δεν γνωρίζουν τα προβλήματά της». Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη θεσμικής απομόνωσης της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «Θα συνεχίσουμε τη μάχη με τους δρασύδειλους δολοφόνους».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Ανοιχτής Πόλης», ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσίασε 21 έργα συνολικού κόστους 25.500.000 ευρώ και στις επτά δημοτικές κοινότητες. «21 βήματα για μια Αθήνα από την αρχή», όπως τα χαρακτήρισε.
Τα έργα αυτά είναι η ανάπλαση του λόφου Στρέφη, παρεμβάσεις στον λόφο Φιλοπάππου και επαναλειτουργία του κυλικείου Πικιώνη, ειδικό πρόγραμμα ανάπλασης, ανακατασκευής και αξιοποίησης κλειστών και εγκαταλειμμένων οικιών (μονοκατοικίες/διπλοκατοικίες) που ανήκουν σε ιδιώτες πέριξ της πλατείας Βάθης και της πλατείας Μεταξουργείου, πολιτιστικό κέντρο στο Παγκράτι, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Κόσμο, συγκοινωνιακή σύνδεση Παγκρατίου – Νέου Κόσμου και σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς και όμορους δήμους (αγορά 3 λεωφορείων 30 θέσεων με leasing για 5 χρόνια), κατοχύρωση του χώρου της Κονίστρας Πετραλώνων (έκταση 8 στρεμμάτων) στην διαχειριστική ιδιοκτησία του δήμου και διαμόρφωσή του σε πλήρη χώρο πρασίνου, με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ανάπαυσης, αναψυχής και παρατήρησης, επισκευή της πλατείας και της παιδικής χαράς στο ΠΕΤΡΙΝΟ Βοτανικού και μετατροπή του κτίσματος σε πολυχώρο πολιτισμού με αναψυκτήριο, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου μπαλόνι στο Ρουφ, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, διευθέτηση ομβρίων και ρυμοτομική μελέτη, ανέγερση νηπιαγωγείου στο Βότρυς και στο δεσμευμένο χώρο για την ανέγερση του 20ου γυμνασίου στα Κάτω Πατήσια.