Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Τους στόχους του για τη νέα χρονιά έθεσε στην Ετήσια Γ. Σ. του το ΕΕΔΕΓΕ (ΦΩΤΟ)

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση του πραγματοποίησε το ΕΕΔΕΓΕ στην οποία διενεργήθηκε ο απολογισμός της χρονιάς, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για το 2022. Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και Οικογένεια κα Μαρία Συρεγγέλα, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, η Γεν. Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Γιάννα Χορμόβα, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ κα  Νίκη Δανδόλου, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα Αθηνά Χατζηπέτρου και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece κα Μαρία Γιαννέτου.

 

Κάνοντας τον απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώνεται η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, στάθηκε στις δράσεις τις οποίες έφερε εις πέρας το ΕΕΔΕΓΕ, στηρίζοντας πολύπλευρα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

Αναλυτικότερα:

 

1) Συμμετοχή ως στρατηγικοί εταίροι – partners στο «Κέντρο Καινοτομίας Γυναικών», το σημαντικό ευρωπαϊκό Έργο GIL4W. Μαζί με τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, με τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας και σε διεθνή συνεργασία με φορείς της Νορβηγίας προτείνει ψηφιακά εργαλεία και νέες δομές εκπαίδευσης, ενθάρρυνσης και υποστήριξης των γυναικών επιχειρηματιών.

 

2) Ισχυρή παρουσία και συμμετοχή στη διαμόρφωση κρίσιμων νομοσχεδίων που επηρεάζουν άμεσα το εργατικό δυναμικό της χώρας και τις γυναίκες επιχειρηματίες, όπως το σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την Προστασία της Εργασίας, το οποίο ήταν ένας από τους ελάχιστους φορείς που εξέθεσαν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους εκτός από υπόμνημα και σε τηλεδιάσκεψη απευθείας με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία του Υπουργείου.

 

3) Ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του ΕΕΔΕΓΕ και ενημέρωσή τους για όλα τα τεκταινόμενα και τις νέες ευκαιρίες με τη δημιουργία του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της ΕΕΔΕΓΕ και την συχνή παρουσία του στα κοινωνικά δίκτυα.

 

4) Συστηματική πίεση και πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του ΕΕΔΕΓΕ για την υιοθέτηση σημαντικών προτάσεων όπως το επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες επιχειρηματίες και τις ελεύθερες επαγγελματίες.

 

5) Ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 5.300 άνεργων γυναικών σε ψηφιακές δεξιότητες και δεξιότητες επιχειρηματικότητας.

 

6) Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ για την εισδοχή εν λειτουργία ή υπό διαμόρφωση νεοφυών γυναικείων επιχειρήσεων στη θερμοκοιτίδα κατά την πρώτη φάση της ύπαρξής τους.

 

7) Σταθερή παρουσία των μελών του Δ.Σ. του ΕΕΔΕΓΕ σε όλα τα σημαντικά επιχειρηματικά fora, σε εκδηλώσεις και ομιλίες που αφορούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

Όσον αφορά τους στόχους για τη χρονιά που έρχεται, τέθηκαν στο τραπέζι σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα στηρίξουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά τις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενες. Το ΕΕΔΕΓΕ θα προχωρήσει σε ανάπτυξη πλήθους δράσεων στο πλαίσιο εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής που υλοποιεί με σκοπό τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας αλλά και την εξοικείωση τους με τα ψηφιακά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα και μπορούν άμεσα να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Παρόμοιο mail-φάρσα είχε σταλεί στη Κύπρο και στη Σλοβακία – Στα ίχνη του αποστολέα

Μετά την αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος για βόμβες σε 35 σχολεία της Αττικής, η Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα...

Φίδι 2 μέτρων σε ντουζιέρα: ο σκύλος τους άρχισε να γαυγίζει και έτρεξαν στο μπάνιο

Ένα φίδι εισέβαλε σε ένα διαμέρισμα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, και αρχικά εντοπίστηκε από τον σκύλο της οικογένειας. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα ακίνδυνο ερπετό...

Ο Γιάννης Πουλόπουλος Πυρ και μανία με τον Λάκη Λαζόπουλου

Στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα ο Γιάννης Πουλόπουλος για τον τρόπο με τον οποίο ο Λάκης Λαζόπουλος επέλεξε να σατιρίσει τον γάμο του...

Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο της Ιαπωνίας στον Πανελλήνιο

Τις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Κυψέλη επισκέφθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που...