Αρχική Διεθνή Τούρκος γιατρός: Ξεκινήσαμε χειρότερα απο την Ιταλία, φοβάμαι χιλιάδες θανάτους

Τούρκος γιατρός: Ξεκινήσαμε χειρότερα απο την Ιταλία, φοβάμαι χιλιάδες θανάτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό κρούει στους Τούρκους πολίτες ο Γιουσούφ Σαβράν γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημία. Ο επιστήμονας ζητά από τους συμπολίτες του να τηρήσουν με… ευλάβεια τα μέτρα προκειμένου η Τουρκία να μη βιώσει καταστάσεις Ιταλίας.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο YouTube, αξιολογεί την κατάσταση του κορωνοϊού στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας, το αντίστοιχο διάστημα (το διάστημα υπολογίζεται βάσει της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην κάθε χώρα και από εκεί και έπειτα πώς εξελίσσεται ο ιός).

«Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιο πάνω από την Ιταλία. Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι», λέει και προσθέτει: «Κοιτώντας τα στατιστικά στοιχεία η Ιταλία πιάστηκε απροετοίμαστη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό. Η Τουρκία δίνει πιο κρίσιμο τεστ. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τους Ιταλούς. Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά αυτή την κατάσταση θα έχουμε χιλιάδες θανάτους».