Αρχική Διεθνή Τουρκία: Τουλάχιστον 19 νεκροί, 922 τραυματίες από το σεισμό- Δεκάδες ακόμη κάτω...

Τουρκία: Τουλάχιστον 19 νεκροί, 922 τραυματίες από το σεισμό- Δεκάδες ακόμη κάτω από τα χαλάσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 νεκρούς και περισσότερους από 900 τραυματίες άφησε πίσω του το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής μέχρι στιγμής. Η επομένη βρίσκει τη χώρα να μετράει τις πληγές της, εν μέσω διαρκών μετασεισμών, και τα σωστικά συνεργεία να καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα.

6.8 Ρίχτερ σεισμός στην Τουρκία

«Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

REUTERS / STRINGER

Η τουρική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε πως 922 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια.Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Η AFAD ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκαν 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών. Εκατοντάδες σκηνές, κρεβάτια και χιλιάδες κουβέρτες έχουν σταλεί στις πληγείσες πόλεις.

REUTERS / STRINGER

Ο στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει αν κριθεί απαραίτητο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ