Αρχική Προγράμματα Τουρισμός για όλους: Παράταση έως τέλος του 2021 – Δικαιούχοι και κριτήρια

  Τουρισμός για όλους: Παράταση έως τέλος του 2021 – Δικαιούχοι και κριτήρια

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” πήρε παράταση μέχρι το τέλος του 2021,όπως αναφέρεται στο άρθρο 103 του νέου πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου. Να θυμίσουμε ότι, το πρόγραμμα έληγε στις 30 Δεκεμβρίου 2020. 

  Η παράταση δόθηκε, καθώς χιλιάδες δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα vouchers λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” για το 2021 χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του εγχώριου τουρισμού. 

  Να σημειωθεί ότι, τα ποσά που καταβάλλονται από το υπουργείο Τουρισμού για την αποπληρωμή των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης και δεν δεσμεύονται ή συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο εν γένει. 

  Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφορά 250.000 δικαιούχους και με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Τουρισμού θα πρόσφερε περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, αφορά διαμονή διάρκειας 4 διανυκτερεύσεων σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές. Το ανώτατο ποσό επιδότησης είχε οριστεί στα 30 ευρώ κατ’ άτομο/ανά διανυκτέρευση, ενώ ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.