Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου

0
24

Η ΕΛ.ΑΣ έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της για τον φετινό μη εορτασμό για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό σχέδιο που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός, όπως όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό. Συνεπώς, πρόκειται για ένα πλάνο μη εορτασμού και η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Όλοι οι δρόμοι, εκτός από την Πατησίων στο κομμάτι του Πολυτεχνείου το πρωί της Τρίτης θα μείνουν ανοικτοί καθ΄ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου. Πορεία δεν θα γίνει και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται στα σημεία που κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν εφαρμόζοντας τον νόμο και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του Covid-19.

Αν για παράδειγμα κάποιοι προσπαθήσουν να συγκεντρωθούν στα προπύλαια, την Ομόνοια ή οπουδήποτε αλλού, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα εμφανίζονται, θα γίνονται συστάσεις για παράβαση των μέτρων του κορωνοϊου όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, προτροπή να διαλυθούν και να αποχωρήσουν.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, drones και μπλόκα

Στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες. Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Ο σχεδιασμός είναι ευέλικτος και θα αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα της στιγμής χωρίς όμως να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία του που είναι όπως λένε χαρακτηριστικά «πηγές» της Κατεχάκη «δεν παίρνουμε μέτρα για τις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολυτεχνείου αλλά μέτρα μη εορτασμού για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του Covid -19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».