Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

To σχέδιο για τις κάμερες σε αστυνομικούς και περιπολικά

To σχέδιο για τις κάμερες σε αστυνομικούς και περιπολικά

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία,στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας άλλων χωρών, προκειμένου να καταγράφονται τα συμβάντα τα οποία επιλαμβάνονται.

Τα βίντεο που θα προκύπτουν, θα αποτελούν και υλικό της δικογραφίας της εκάστοτε υπόθεσης, εφόσον χρειαστεί.

Το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορά στην προμήθεια και λειτουργία 2.400 καμερών στις στολές και τα οχήματα των αστυνομικών πρώτης γραμμής και αυτές τις μέρες βρίσκεται σε διαβούλευση.

Προβλέπει συγκεκριμένα την αγορά 2.000 καμερών σώματος και 400 καμερών οχημάτων, τις οποίες θα προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. με διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού.

Οι κάμερες θα είναι συνέχεια στο on καταγράφοντας συνεχή εικόνα, ενώ το βίντεο θα αποθηκεύεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν live στο κέντρο επιχειρήσεων ότι συμβαίνει, ώστε να βελτιώνεται ο συντονισμός.

Τα δεδομένα θα κρατούνται για 2 ημέρες αν αφορούν σε διαδηλώσεις και 15 ημέρες για τα υπόλοιπα περιστατικά, ενώ αν αποτελούν υλικό δικογραφίας, θα διατηρούνται όσο χρειαστεί.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ και ο μέγιστος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 15 μήνες.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευτεί ακόμα 700 σταθερές κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας και επιτήρησης, που θα τοποθετηθούν σε σημεία του λεκανοπεδίου με αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

“Στα Τάρταρα” η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων

Οι μισθοί μπορεί να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια...

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και...

ΑΣΕΠ: 75 προσλήψεις στον Δήμο Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας έχει ανακοινώσει την πρόσληψη 75 ατόμων  με σύμβαση εργασίας...

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο 33χρονης νηπιαγωγού – Πέθανε από σπάνια ασθένεια

Θλίψη επικρατεί στην Πάτρα, μετά τον ξαφνικό θάνατο της...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της...

Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής...

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις, μετά από ελέγχους...

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS, εντός του χρονοδιαγράμματος αποστέλλει το οικονομικό επιτελείο, προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους στην...