Αρχική Διεθνή Το «Ρωσικό Κόμμα» Κύπρου ήθελε να στήσει άγαλμα του Λένιν στη Λεμεσό

Το «Ρωσικό Κόμμα» Κύπρου ήθελε να στήσει άγαλμα του Λένιν στη Λεμεσό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», υπήρξε αλληλογραφία με τις τοπικές αρχές περιφέρειας του Κίεβου για συγκεκριμένων άγαλμα που βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα

Το «ρωσικό κόμμα» Κύπρου «Εγώ ο Πολίτης», το 2017 είχε απευθυνθεί στις ουκρανικές αρχές ζητώντας να εξασφαλίσει ένα από τα αγάλματα του Λένιν, για να το μεταφέρει στην Κύπρο και να το τοποθετήσει στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», υπήρξε αλληλογραφία με τις τοπικές αρχές περιφέρειας του Κίεβου για συγκεκριμένων άγαλμα που βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι Ουκρανοί απάντησαν στο «ρωσικό κόμμα» ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται αποσυναρμολογημένο το άγαλμα και παραπέμπουν σε ιδιωτική εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον χώρο που ήταν τοποθετημένο το μνημείο. Οι προσπάθειες σταμάτησαν καθώς μετά από βολιδοσκοπήσεις διαπιστώθηκε απροθυμία του Δήμου Λεμεσού να αποδεχθεί την τοποθέτηση αγάλματος του Λένιν στη πόλη.

Το «ρωσικό κόμμα» της Κύπρου ιδρύθηκε από ομάδα Ρώσων και ρωσόφωνων που απέκτησαν την κυπριακή υπηκοότητα με πολιτογράφηση μέσω επενδυτικού σχεδίου. Σε αυτό μετέχουν και κάποιοι Κύπριοι που σπούδασαν σε σοβιετικά πανεπιστήμια. Μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να λάβει μέρος σε εκλογές. Προσφάτως Πρόεδρος του ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της κρατικής ορχήστρας νέων Κύπρου… ο οποίος την 9η Μαίου αν και γιορταζόταν η Ημέρα της Ευρώπης επέλεξε όπως η κρατική ορχήστρα νέων συνδιοργανώσει με τη μπάντα του ρωσικού στρατού συναυλίες για την ημέρα της νίκης που γιορτάζεται στη Ρωσία.

lenin

Δ