Αρχική Ελλάδα Το Πάσχα θα κριθεί η διάρκεια των περιορισμών

Το Πάσχα θα κριθεί η διάρκεια των περιορισμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα γίνει για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» δηλώνουν σε όλους τους τόνους τα κυβερνητικά στελέχη. Ωστόσο, εκείνο που θα κρίνει τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων είναι το πόσο θα τα τηρήσουν οι πολίτες το Πάσχα.

Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, και λίγα 24ωρα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, αν τα μέτρα περιορισμού τηρηθούν και συμπολίτες μας δεν θελήσουν να φύγουν με κάθε τρόπο εν όψει του Πάσχα, «σπάζοντας» την καραντίνα για να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και δεν κινδυνέψει η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, τότε θα αργήσει η εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος εξόδου από τα μέτρα.

Επομένως, όλα θα κριθούν από το πώς θα συμπεριφερθούν οι πολίτες το Πάσχα.

Δηλαδή, είτε οι κόποι που όλοι κάνουμε θα χαθούν, είτε όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης. Αν γίνει αυτό τότε γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Μπορεί να εκφράσει την πίστη του ο καθένας μόνος του, με τα πολύ αγαπημένα του πρόσωπα και να παραμείνουν όλοι μαζί στο σπίτι» αναφέρουν υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ θετικά είναι και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που ενισχύουν τη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, που θέλουν να απαλλαγούν γρήγορα από τον κορωνοϊό.

Συγχαίρει την Ελλάδα το Bloomberg

Ολοένα και αυξάνονται τα θετικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, για το πώς καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε ως χώρα την πανδημία.

Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει το θετικό παράδειγμα όλης της Ευρώπης, γράφει το Bloomberg και αναφέρει ότι η χώρα μας αποτελεί φωτεινή εξαίρεση: «Από την Ισπανία μέχρι τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, οι πολιτικές ηγεσίες περίμεναν για πάρα πολύ διάστημα μέχρι να αποφασίσουν τα δραματικά βήματα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών τους. Η Ελλάδα ήταν μια αξιοσημείωτη -και ίσως αιφνίδια- εξαίρεση σε αυτή την τάση. Η κυβέρνησή της επέβαλε σοβαρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε πολύ προγενέστερο στάδιο της επιδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης. Προς το παρόν, αυτή η ταχεία αντίδραση βοήθησε την Ελλάδα να αποφύγει την τραγική κρίση που αντιμετωπίζουν πλουσιότερα κράτη» αναφέρει το πρακτορείο.

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε ως φωνή λογικής στη διεθνή σκηνή. Για παράδειγμα, επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου που αμφισβήτησε τη σοβαρότητα της πανδημίας. Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ- αντέδρασε με ψυχραιμία -μια πολύ διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με τις εσωτερικές διαμάχες στην Ισπανία. Κι ο ελληνικός πληθυσμός δείχνει να προσέχει ιδιαίτερα την τήρηση των κανόνων του lockdown».