Αρχική Ελλάδα Tο παλιό κτίριο του ΚΕΠΠΥΕΛ στην Αλεξανδρούπολη διεκδικεί η Περιφέρεια ΑΜΘ

Tο παλιό κτίριο του ΚΕΠΠΥΕΛ στην Αλεξανδρούπολη διεκδικεί η Περιφέρεια ΑΜΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θα καταθέσει αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρησή του για 25 χρόνια  
Στόχος η χρήση του από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ως κέντρο πολιτιστικών δράσεων και ως χώρος εφαρμογής προγραμμάτων ασφαλούς οδήγησης   

Το παλιό κτίριο του ΚΕΠΠΥΕΛ (Κέντρο ελέγχου Πιστοποίησης Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων) στην ανατολική έξοδο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, εδώ και 10 χρόνια, δεν χρησιμοποιείται, διεκδικεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι η αξιοποίησή του από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ως κέντρο πολιτιστικών δράσεων και ως χώρος εφαρμογής προγραμμάτων ασφαλούς οδήγησης. 

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ. Όπως επισημάνθηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, διοργανώνει σε ετήσια βάση πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους που στόχο έχουν την προσφορά στην τοπική κοινωνία και την ενίσχυση του εθελοντισμού. Οι περιορισμένες κτιριακές υποδομές της, ωστόσο, δυσχεραίνουν τον ορθό προγραμματισμό και υλοποίηση των δράσεων αυτών. 

Όπως είναι γνωστό, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 4 και Δημοκρίτου 2, στην Αλεξανδρούπολη, σε αγροτεμάχιο κυριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρίσκεται κτίριο 80 τμ επίσης κυριότητας του ΥΠΑΑΤ, το οποίο μέχρι το 2010 στέγαζε τα γραφεία του ΚΕΠΠΥΕΛ Αλεξανδρούπολης και από τότε παραμένει αχρησιμοποίητο. 

Η χρήση – λειτουργία του κτιρίου αυτού από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ως κέντρο πολιτιστικών δράσεων και ως χώρος εφαρμογής προγραμμάτων ασφαλούς οδήγησης θα συνέβαλε τα μέγιστα στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επ’ ωφελεία των πολιτών. 

Το σώμα ψήφισε ομόφωνα για την έγκριση υποβολής αιτήματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος του κτιρίου, για χρονικό διάστημα 25 ετών, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, ως κέντρο πολιτιστικών δράσεων και εφαρμογής προγραμμάτων ασφαλούς οδήγησης, καθώς και την εξουσιοδότηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τις ενέργειες που απαιτούνται σχετικά. 

πηγη gnomionline.gr